Yearly Archives: 2016


Вообичаената практика – безмилосно да се трошат народните пари за организација на новогодишни настани, продолжува. Градот Скопје предвидено е да потроши вкупно 5 милиони денари, а згора на тоа и од општина Центар најавуваат организација на новогодишна прослава, така што на неколку метри раздалеченост, во центарот на градот, ќе има […]

Да им се помогне на сиромашните граѓани, наместо да се ...Денес, четврток, 15 декември, во 11.30 часот Левица ќе одржи прес конференција во своето седиште, кое се наоѓа на ул. Ѓуро Ѓаковиќ бр. 20, влез 1, кат 3, локал бр.12 во близина на Грчкиот конзулат. На прес конференцијата ќе се анализира новонастанатата ситуација после објавувањето на првичните резултати од изборите […]

Покана за прес – Формирање влада без ДПМНЕПроклет да бидам, се сеќавам како вчера да беше, а еве скоро деценија помина. Тоа беше еден ден, што траеше цела година. Доцна есен. Тажно време. Сивило. Транзицијата нѐ покоси. Моите останаа на улица. Двајца студенти, четворица невработени. Станувам сабајлето. Ќе одам за Скопје. Да полагам испит. Спреман ми е […]

Како станав левичар – Апасиев


Почитувани новинари и претставници на медиумите, Политичката партија „Левица“, во петок (9 декември 2016), со почеток во 12:30 часот, во паркот „Жена Борец“ – спроти Собранието на РМ во Скопје ќе ја одржи својата завршна прес конференција, заокружувајќи ја на тој начин својата скромна предизборна кампања. Прес-конференцијата ќе биде посветена на мерките од Изборната програма […]

Покана за завршна прес-конференција: Намалување на привилегиите на пратениците


Реалноста пред претстојните предвремени парламентарни избори, закажани за 11 декември 2016, паѓа во сенката на една од најдлабоките општествени, економски, политички и правни кризи од осамостојувањето на Републиката. Од една страна, ваквата тажна македонска реалност е дериват на една сурова транзиција проследена со социјална нестабилност, сиромаштија и бесперспективност; a од […]

ИСКРА ВО МРАКОТ!