Monthly Archives: јули 2016


Левица со незадоволство гледа на склучениот договор Пржино 2, договор кој не гарантира фер и демократски избори и излез од политичката и економска криза. Склучен е договор кој ги изневери барањата и принципите на протестното движење, на најголемиот дел од сите оние граѓани кои масовно и секојдневно излегуваа на улиците […]

Новиот Пржински договор не ги исполни очекувањата. Борбата продолжува!


Вчера беше објавена одлука на Владата за издавање на еврообврзница, во максимален износ од 650 милиони евра. Одлуката се носи во услови на длабока политичка криза, на постојани протести против криминалната власт и одолговлекување на процесирањето на случаи со силни индиции за тешки криминали. Оттука, земајќи ја предвид досегашната нетраспарентност, […]

Левица нема да ги плаќа каматите за новата еврообврзница