Monthly Archives: август 2016


На 25.08.2016 година беше постигнат договор меѓу претставниците на винарските визби и „претставниците” на лозарите, во посредство со локалните власти- на кој беше договорено откупната цена на доминантните сорти грозје во нашето лозарство да изнесува: кратошија 13 денари и смедеревка 11 денари. Овие откупни цени, како и откупните цени на […]

Лозарите во Македонија повторно изиграни!


Достоинството е над смртта. Но, каде е достоинството на работникот? Чикаго, 1886 година – околу 200.000 работници излегуваат да се борат за своите права. Македонија, 21 век – константно кршење на работничките права. „Правилата на глобалната економија треба да бидат насочени кон подобрување на правата, благосостојбата, безбедноста и можности за […]

Каде се работничките права?


Левица остро го осудува обидот на општина Карпош да продолжи со уривањето на паркот во Тафталиџе. Сметаме дека само монструми без емоции и памет можат да наредат нешто вакво во ситуација кога државата е погодена од најголемата катастрофа во последните 50 години. Наместо да се уништува паркот, за да се […]

Само монструми можат да наредат уривање на парк во ситуација ...Левица најостро го осудува инцидентот во кој еден наш член, заради критика на парадирањето на поранешниот премиер Н. Г. во поплавените подрачја, е физички нападнат од човек од неговата придружба. Воедно, Левица ја оценува како бесрамна реакцијата од ВМРО-ДПМНЕ во која нашиот член се нарекува провокатор на СДСМ и во […]

Режимот на критиките возвраќа со насилство


Поради трагичната ситуација во погодените области од невремето, неснаодливоста на државните органи и трагикомичната глетка во која претседател на една партија како во реално шоу ги командува државните функционери за тоа како да се справат со кризата, Левица ги дава следните предлог мерки за санирање на последиците од поплавите: Целосно […]

Предлог мерки на Левица за санирање на последиците од поплавите