Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Режимот на критиките возвраќа со насилство

Левица најостро го осудува инцидентот во кој еден наш член, заради критика на парадирањето на поранешниот премиер Н. Г. во поплавените подрачја, е физички нападнат од човек од неговата придружба.

Воедно, Левица ја оценува како бесрамна реакцијата од ВМРО-ДПМНЕ во која нашиот член се нарекува провокатор на СДСМ и во која отсуствува осуда на физичкиот напад извршен во присуство на лицето кое е на чело на нивната партија.

Многу членови на Левица се на терен и им помагаат на граѓаните погодени од поплавите и од негрижата на режимот. Нашиот член кој беше нападнат е еден од оние наши членови кои најмногу се вложуваат во помагањето на жителите на погодените села. Нека лицето Н. Г. земе пример од него, нека престане да парадира и нека даде конкретна помош. Воедно, Левица упатува повик до сите политичари да престанат со сликањ
ето во поплавените подрачја. Помошта е најискрена кога е анонимна, а не кога се разгласува на сите фанфари.

Денешниот физички напад е само уште еден од низата напади на режимот против Левица. За време на протестите апсеа наши членови и вршеа физички напади врз наши другарки. Против двајца наши членови сè уште се води кривична постапка за учество во протестите. Но, едно ќе му порачаме на режимот: нема да нè застрашите, нема да нè замолчите! Левица храбро гази напред!

8ba4c490-659c-4cb3-8c03-b39daf1b019e

Најнови објави