Daily Archives: август 20, 2016


Достоинството е над смртта. Но, каде е достоинството на работникот? Чикаго, 1886 година – околу 200.000 работници излегуваат да се борат за своите права. Македонија, 21 век – константно кршење на работничките права. „Правилата на глобалната економија треба да бидат насочени кон подобрување на правата, благосостојбата, безбедноста и можности за […]

Каде се работничките права?