Monthly Archives: септември 2016


Во петок, 23 септември, во 11.45 часот Левица ќе одржи прес конференција пред Основниот суд Скопје 1 по повод отпочнувањето на судскиот процес против уште еден член на Левица, Мариглен Демири, поради неговото учество на протестите од оваа година. Режимот не престанува со политичкиот прогон против членовите на Левица. Малку […]

Покана за прес – Режимот продолжува со прогонот на Левица: ...


Левица е формирана затоа што постои големо незадоволство кај граѓаните, не само од криминалната клика на власта, туку и од сите досегашни партии. Левица е формирана  зашто видовме дека опозицијата, ваква каква што е, не може да убеди добар дел од граѓаните да гласаат за неа. Конечно, Левица ја формиравме […]

Иницијатива за истакнување на заеднички непартиски листи на изборите кои ...


Во среда, 21 септември, во 12.30 часот Левица ќе одржи прес конференција во Жена Парк, пред Собранието на Република Македонија, со цел да се запознае пошироката јавност со деталите околу својата иницијатива за истакнување на заеднички непартиски листи на изборите, кои би ги поддржале сите антирежимски партии. Македонија сè уште […]

Покана за прес – Иницијатива за обединување на сите антирежимски ...1Левица е единствената партија што отворено стои зад интересите на обичниот човек, на работниците, сиромашните и обесправените. „Сите партии не чинат“. „Сите се исти“. „Сите си гледаат само за себе“. Да, такви се сите досегашни партии кај нас. Но, такви не се по дефиниција сите партии. Надвор од Македонија има […]

Зошто Левица е различна од другите партии?


Во среда, 14 септември, во 13.30 часот Левица ќе одржи прес конференција во Жена Парк, пред Собранието на Република Македонија со цел да се запознае пошироката јавност со проблемите со кои се соочуваат работниците во МЗТ Леарница, кои веќе речиси еден месец штрајкуваат за одбрана на своето достоинство и права. […]

Покана за прес: Штрајк во Леарница: газдите рамнодушни, институциите глуви, ...


Наместо полни со оптимизам и позитивни чувства да ја одбележуваат 25-годишнината од независноста на Република Македонија, мнозинството граѓани воопшто немаат причини за славење. Нивниот живот станува сè потежок, не можат да си дозволат многу нешта што претходно можеа и единствениот спас што многумина го гледаат е заминувањето од земјата засекогаш. […]

25 години независност – 25 години осиромашување и обесправување