Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Покана за прес – Режимот продолжува со прогонот на Левица: уште еден наш член се соочува со судски процес

Во петок, 23 септември, во 11.45 часот Левица ќе одржи прес конференција пред Основниот суд Скопје 1 по повод отпочнувањето на судскиот процес против уште еден член на Левица, Мариглен Демири, поради неговото учество на протестите од оваа година.

Режимот не престанува со политичкиот прогон против членовите на Левица. Малку му беше што веќе води судски процес против двајца наши членови, Здравко Савески и Владимир Куновски, па реши да поведе кривична постапка против уште еден член на Президиумот на Левица, Мариглен Демири. Ако режимот мисли дека вака ќе нè замолчи – дебело се лаже! Нашата борба за слобода и социјална правда во Македонија продолжува!

Ви стоиме на располагање за дополнителни информации.

8ba4c490-659c-4cb3-8c03-b39daf1b019e

Најнови објави