Monthly Archives: октомври 2016


Денес почнува собирањето потписи за истакнување кандидатски листи за пратеници преку групи избирачи. Законскиот рок во кој треба да се соберат по 1.000 потписи на граѓани во една изборна единица е 10 дена, до 6 ноември. Доста е веројатно дека ниту една група граѓани нема да пристапи кон собирање потписи. […]

Правото на предлагање листи за пратеници од група избирачи – ...


Денес, вторник, 25 октомври, во 11.30 часот Левица ќе одржи прес конференција во Жена Парк наспроти Собранието на Република Македонија. На прес конференцијата ќе биде упатен повик до сите опозициски партии, вклучително и оние од албанскиот блок, за потпишување на заеднички меморандум во кој ќе се каже јасно и гласно […]

Покана за прес – Санитарен кордон за изолирање на ДПМНЕ


Положбата на младиот човек во нашиот град веќе долго време е на незавидно ниво, имено покрај економската зависност и социјалната изолираност, младиот човек во Кавадарци се соочува со потполна културна стагнација. Во нашиот град едноставно не постои институција која би ги задоволувала и развивала културните потреби на младите во него, […]

Левица Кавадарци: Културната стагнација кај младите мора да престанеПосветени на нашите идеи, принципи и заложби, Левица од нејзиното формирање активно работи на терен и секојдневно се среќава со граѓаните кои пројавуваат интерес за приклучување на нашата партија, со цел ширење на мрежата на локални ограноци и подобрување на партиската инфраструктура во пресрет на предвремените парламентарни избори. Токму затоа, […]

Левица со нови локални ограноци


Во понеделник, 3-ти октомври, во 11.30 часот, Левица ќе одржи прес конференција на ул. Лондонска бр.8, пред седиштето на Балкан Енерџи Груп Дооел Скопје, со цел да се запознае пошироката јавност со еден од најголемите криминали во Р. Македонија. Бидејќи институциите веќе подолго време не работат во интерес на граѓаните, […]

ПОКАНА ЗА ПРЕС – 03.10.2016


На 29.09.2016 година во Домот на АРМ во организација на Балканскиот форум за безбедност, се одржа панел-дискусија на тема „Безбедноста во програмските определби на македонските политички субјекти“, на која учество зема и Левица, претставувана од членката на ЦК на партијата, Жаклина Анастасова. Во продолжение можете да го прочитате нејзиното излагање […]

Жаклина Анастасова – Злоупотребена безбедност