Monthly Archives: септември 2017


Македонија е земјоделска земја, со извонредни услови за одгледување на квалитетни и најразновидни култури, но и со огромен број на сончеви денови, изобилува со водни ресурси – накусо, ова мало парче земја е совршено за сите видови одржлив и паметен развој. На Македонија единствено ѝ недостасува политичка опција која има […]

Жители на Општина Босилово, гласајте ПРОТИВ рудникот на смртта Иловица!


Левица ги поттикнува жителите на Општина Босилово да не потклекнуваат на незаконските притисоци и да излезат да гласаат против рудникот на смртта Иловица на 3 септември 2017 г.   Досега во Македонија се одржаа 4 референдуми против рудниците на смртта. Во Гевгелија (98% гласале против), Богданци (98% гласале против) и […]

Жители на Општина Босилово, охрабрете се и изборете се за ...