Monthly Archives: декември 2017


Поставувањето калориметри кои, според новиот предлог Закон за енергетика ќе биде задолжително, ќе се одрази негативно кон посиромашните слоеви и животната средина, бидејќи ќе ја зголеми цената на парното греење. За проблемот со загадувањето, кое со години е во пораст, системско решение сè уште не се изнајде. Беше посочено дека […]

Задолжителните калориметри се кобни по животната средина и сиромашните


Ова се прашањето и одговорот кои ги слушаме секоја година. Пред околу 20 години, чудно беше некој да работи за време на државен празник, а денес, чудно е кога некој не работи. Толку многу сме отишле назад во времето што работниците и работничките кои работат за време на државните празници […]

Дали ќе работиш за новогодишните празници? Да, секако, што е ...


Граѓанското здружението „Спас за нас” од Гевгелија ги повикува граѓаните во четврток, 21.12.2017, во 11 часот пред Општина Гевгелија да ја испратат пораката „РУДНИЦИ ЌЕ НЕМА!” „Спас за нас” е здружението кое ја покрена кампањата против рудниците на смртта во Гевгелија. Таа кампања заврши со референдум на кој 70% од […]

Гевгелија порачува – РУДНИЦИ НЕМА ДА ИМА!Странската компанија, која на сомнителен начин добила концесии за рудникот Казандол, ја извести јавноста дека во среда, 13.12.2017, почнала со минирање. Со тоа се дава до знаење дека таа компанија е решена во намерата за експлоатација на рудното богатство и покрај покажаната народна волја против. Планот за отварање на рудници […]

Соопштение на Левица за рудникот Казандол, Валандово