Monthly Archives: април 2018


На 29 март 2018 (четврток), во Солун – Република Грција, се одржа еколошка трибина на тема: „Животната средина во фокусот на капитализмот – дискусија за односот на човекот со природата“. Трибината беше во организација на НАР (Новата левичарска струја),  во склоп со промоцијата на нивното културно–политичко списание „ANAIRESEIS“, кое се […]

ЛЕВИЦА НА ЕКО-ТРИБИНА ВО СОЛУН


Постојано слушајќи за најавеното намалување на цените на лековите, сигурно многумина граѓани беа непријатно изненадени кога за нивните лекови на товар на ФЗОМ пример за хиперплазија на простата или за повишен очен притисок, требаа да платат износи многукратно поголеми од досегашните. Треба на сите да им биде јасно дека овој […]

Намалување на цената на лекови