Monthly Archives: јули 2018


Деновиве се’ погласни се информациите дека Владата по којзнае кој пат ќе ги прекрши своите предизборни ветувања. Овој пат претварајки се во продолжена рака на еколошкиот геноцид кој го започна претходната власт на ВМРО – ДПМНЕ. Владата глумејќи транспарентност и обидувајќи се да прикаже дека има слух за интересите на […]

Власта: Рудниците на смртта се отвараат


Македонија се наоѓа пред жешко политичко лето. Премирот Зоран Заев најпрво најави обврзувачки референдум за промена на уставното име со цел влез во НАТО, во периодот крај на септември, почеток на октомври. Владата организираше и прослава за т.н „покана“ за влез во НАТО, прослава која беше бојкотирана од народот. Ден […]

Партиски став на Президиумот на Левица (19.07.2018)


Деновиве малку позната информација е дека во вечната земја аспирант за ЕУ и НАТО нема еден доста важен антибиотик наречен trimethoprim+sulfamethoxazole, во јавноста попознат како бактрим или лидаприм. Зошто е ова важно? Прашајте ги оние граѓани кај кои некогаш се појавила алергиска реакција на бета-лактамските антибиотици на кои маки се […]

Здравство моделирано според интересите на капиталотС О О П Ш Т Е Н И Е ПО ПОВОД НАТО САМИТОТ ВО БРИСЕЛ има ли крај на понижувањата кои ни ги приредува македонската дипломатија Уште една изгубена година за Република Македонија. На НАТО самитот кој во моментов се одржува во Брисел (11-12 Јули), македонската дипломатија наместо јасна […]

Соопштение по повод НАТО самитот во Брисел


Политичката партија Левица најостро го осудува патернализмот и непрофесионалноста на Министерството за внатрешни работи, Основното јавно обвинителство Скопје и уредништвата на провладините медиуми, во случајот со прерано згаснатиот живот на 21-годишниот Никола Саздовски – Саздо од општина Кисела Вода. Индикативното во случајов е тоа што постоеше обид за релативизирање на […]

С О О П Ш Т Е Н И Е ...