Daily Archives: септември 27, 2018


Вовед   Договорот Ципрас – Заев за Македонија кој имплицира, по инсистирање од грчката страна, дека Македонците мора да ја нарекуваат својата земја „Северна Македонија”, наместо едноставно, „Македонија” доби поддршка од некои високоценети имиња од левичарските кругови. Во јули, либералниот британски весник „Гардијан” објави писмо за поддршка на договорот потпишано […]

Македонија, без додавки: зошто мора да се спротиставиме на Договорот ...


Го објавуваме добиеното писмо за поддршка од грчката левичарска партија „ОКДЕ” против престојниот референдум и наметнатиот влез во агресорниот пакт НАТО кое беше објавено и во грчките медиуми. Работничкиот народ од Грција го признава правото на самоопределување на македонскиот народ и го поддржува во неговата борба!      Преспанскиот договор […]

Писмо за поддршка од грчката левичарска партија „ОКДЕ”


Речиси сите провладини електронски и пишани медиуми, утрово објавија соопштение потпишано од девет поранешни членови на Левица, во кое информираат дека поднеле кривична пријава против раководството на партијата за наводно фалсификување документи, злоупотреба на правните инстутуции на државата и корумпирање на правниот поредок. Не ги обвинуваме овие медиуми за објавата […]

ДЕМАНТ (Реакција против соопштение на поранешни членови на Левица)