Monthly Archives: октомври 2018


ДЕКЛАРАЦИЈА НА ОТПОРОТ Тоа што некни се случи во Собранието на Република Македонија е само драмски чин на претставата каде тиранијата на политичките елити уште еднаш се маскираше во „демократија“! Поединците од двете криминални политички здруженија на СДСМ и ДПМНЕ, кои денеска се наоѓаат во македонското Собрание, како божемни народни […]

ИНИЦИЈАТИВА ЗА МАСОВЕН НАРОДЕН ОТПОР КОН ПОСЕГНАТИТЕ УСТАВНИ ПРОМЕНИ!


Ја објавуваме оригиналната верзија од анализата на грчката партија ОКДЕ за Преспанскиот договор и референдумот во Македонија. Текстот се спротиставува на доминантната пропаганда наметната од социјалдемократските влади на двете држави и на меѓународната заедница кои насилно се обидуваат да го прикажат фијаското наречено референдум како успешен и да ја лажираат […]

Анализа на грчката партија ОКДЕ за Преспанскиот договор и референдумот ...


На 30 септември 2018 година, јасно се изрази народната волја на мнозинството граѓани да апстинираат од гласањето на референдумот. Дури 64% не прифатија да дадат право да се одлучува за ЕУ и НАТО со прифаќање на т.н. Преспански договор меѓу Грција и„Втората страна“! Референдумот, во секоја цивилизирана држава, како облик […]

АХИЛОВАТА ПЕТА НА НОВИОТ РЕЖИМГрчката политичка партија НАР (Нова лева струја) ја поздравува непослушноста на македонскиот народ кон заканите на НАТО,САД и ЕУ империјалистите. Со масовниот бојкот против уценувачкиот референдум, луѓето на оваа мала држава одговорија на понижувачките уцени од страна на светските моќници кои во овие неколку дена пред референдумот го посетија градот […]

Писмо за поддршка