Daily Archives: март 4, 2019


Институционалниот молк за дивоградбите во заштитеното подрачје Матка уште еднаш потврди дека функционерите на ДУИ единствено работат за своите криминални цели, на штета на јавното добро и интересите на сите граѓани. Директорот на Државниот градежен инспекторат Локман Љимани, сѐ уште одбива да се обрати до јавноста, откако оваа институција се […]

Власта да одговори дали поединци блиски до градоначалникот Беџети незаконски ...


СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА Политичката партија Левица поднесе иницијатива до Уставниот суд на РМ за целосно поништување на т.н. Закон за употреба на јазиците, поради формално-правни причини, со барање за изрекување временена мерка за стопирање на неговата илегална примена. Спорниот закон е донесен со грубо кршење на сите деловнички процедури во […]

ЛЕВИЦА СО ИНИЦИЈАТИВА ДО УСТАВНИОТ СУД ПО ПОВОД ШВЕРЦУВАНИОТ ...