Daily Archives: март 6, 2019


Преку несреќните изјави на министерот за надворешни работи, Никола Димитров, за грчката телевизија СКАИ дека прашањето за македонското малцинство во Грција е исклучиво грчка работа, полека испливуваат на површина недостатоците и поразите од договорот од Преспа. Ако овој шовинистички договор беше донесен во духот на помирување и пријателство помеѓу двете […]

Од изјавата на Димитров очигледен е шовинизмот на Преспанскиот договор