Daily Archives: март 14, 2019


Македонија денес се наоѓа на дното на Европа во однос на квалитетот на здравјето на нејзините жители, и за две години (2017-2019) е падната за 12 места. Во градската болница “8-ми Септември” од неодамна двата компјутерски томографи не работат, и случаите каде е потребно компјутерско снимање се префрлаат на скопските […]

Потребно е солидарно јавно здравство достапно за сите