Daily Archives: март 22, 2019


Министерот за здравство Венко Филипче, на гостувањето во Топ Тема, случајно или намерно ги откри плановите на Владата за целосна приватизација на македонското здравство. Тој изјави дека намерата на Министерството за здравство во иднина е постепено да почне да купува услуги од приватните здравствени установи, наместо да вложува во јавното […]

ВЛАСТА НАЈАВУВА ЦЕЛОСНА ПРИВАТИЗАЦИЈА НА МАКЕДОНСКОТО ЗДРАВСТВО!