Monthly Archives: март 2019


Преку несреќните изјави на министерот за надворешни работи, Никола Димитров, за грчката телевизија СКАИ дека прашањето за македонското малцинство во Грција е исклучиво грчка работа, полека испливуваат на површина недостатоците и поразите од договорот од Преспа. Ако овој шовинистички договор беше донесен во духот на помирување и пријателство помеѓу двете […]

Од изјавата на Димитров очигледен е шовинизмот на Преспанскиот договор


Институционалниот молк за дивоградбите во заштитеното подрачје Матка уште еднаш потврди дека функционерите на ДУИ единствено работат за своите криминални цели, на штета на јавното добро и интересите на сите граѓани. Директорот на Државниот градежен инспекторат Локман Љимани, сѐ уште одбива да се обрати до јавноста, откако оваа институција се […]

Власта да одговори дали поединци блиски до градоначалникот Беџети незаконски ...


СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА Политичката партија Левица поднесе иницијатива до Уставниот суд на РМ за целосно поништување на т.н. Закон за употреба на јазиците, поради формално-правни причини, со барање за изрекување временена мерка за стопирање на неговата илегална примена. Спорниот закон е донесен со грубо кршење на сите деловнички процедури во […]

ЛЕВИЦА СО ИНИЦИЈАТИВА ДО УСТАВНИОТ СУД ПО ПОВОД ШВЕРЦУВАНИОТ ...