Daily Archives: април 6, 2019


Честитки до нашите другари од Турската Комунистичка Партија за успехот на минатонеделните локални избори и солидарност против блокирањето од турската власт за легитимното преземање на градоначалниката улога. Поради тоа што владејачката партија во Турција ја губи поддршката од обичниот народ, претседателот Ердоган не бира средства и методи да ја загуши […]

Честитки за победата на Турската Комунистичка Партија