Daily Archives: април 8, 2019


Денес го честитаме Меѓународниот Ден на Ромите на сите припадници на ромската етничка заедница. Но, истовремено ја користиме приликата да укажеме на потребата од политичко организирање на ромската заедница и солидаризирање на останите етникуми со ромскиот етникум во борбата за подобро општество. Да се биде ром/ка значи државата да те […]

Ромите сѐ уште се најмаргинализирана група во државата