Daily Archives: април 12, 2019


Денес беше уапсен основачот на ВикиЛикс, организацијата за откривање на владини криминали – Џиулијан Асанж – поради неговото разобличување на бруталното лице на војните за профит и империјализмот! Еквадорскиот претседател Ленин Морено му го укина азилот, по што британските полицајци влегоа во еквадорската амбасада во Лондон, го извлечкаа и уапсија. […]

Асанж беше уапсен затоа што го разоткри лицето на империјализмот!