Monthly Archives: мај 2019


Извештаите на Европската Комисија за напредокот за членство во ЕУ, за нашата либерална „експертска” јавност претставуваат екстерен испит за (не)исполнет успех. Авторитетот на оценувачот се смета за апсолутен, пред се’ поради неоспорното „знаење“ и „добродушност“ на ЕУ бирократите, просветлени од духот на европските „цивилизациски“ вредности. Според т.н. Копенхашки критериуми од […]

Извештај за напредокот на членството кон Европската неолиберална унија на ...


Спроведувањето на најавената операција „метла“ на премиерот Заев е најдобра илустрација како тоа СДСМ ја сфаќа државата – никако поинаку освен како своја сопственост! После катастрофалните резултати од владеењето на оваа партија и очигледното незадоволство кај народот, премиерот се обиде да ја замаи јавноста со глумење на лажна транпарентност и […]

Трулиот систем го инсталира токму Шеќеринска и СДСМ!


Барањето за воведување бадинтер од страна на ДУИ во новиот Закон за управување со светското природно и културно наследство на УНЕСКО регионот претставува озаконување на криминалното дивеење на партиските локални моќници по брегот на Охридското Езеро. ДУИ претставува криминална група која единствено работи за своите тесно-партиски интереси и оваа партија […]

СДСМ да одговори дали ДУИ ќе пресуди за УНЕСКО статусотБез разлика која партија е на власт, тенденцијата на приватизација на државата продоложува со се посилно темпо. Претходно, со почетокот на транзицијата, едните си го поделија општествениот имот по партиска линија, потоа кога веќе не остана што да се продаде од државните претпријатија, другите го почнаа процесот на реприватизација преку […]

Безбедноста на народот не може да ја гарантираат капиталот и ...


Владејачката коалиција додека беше во опозиција беше еден од најгласните критичари на тогашните владини политики, дрско манипулирајќи со бројките на изгубени животи во распаднатите болници и трагичните судбини, како случајот со малечката Тамара. Иако како опозиција СДСМ ветуваа департизација и професионализација на здравството, зголемени плати на специјализантите до 100 000 […]

Здравството е во колапс, коалицијата за живот стана коалиција за ...