Daily Archives: мај 3, 2019


Во очи на вториот круг од претседателските избори, имајќи ги на ум резултатите од првиот круг, ми се врти една древна арапска мудрост која покрај младоста, изустениот збор и фрлената стрела, уште и пропуштената прилика нѐ потсетува дека од аспект на моментумот се работи кои не можат да се вратат. […]

Кич популизмот на Власта


Президиумот на Левица, на синоќешната вонредна седница (2 мај 2019), одлучи да ја поддржи професорката Гордана Силјановска Давкова како кандидат за претседател на Република Македонија. Силјановска ја сметаме за атипичен претседателски кандидат. И покрај нашите несогласувања по одредени прашања, знаеме дека таа е изградена личност со неспорен кредибилитет, која што […]

Левица одлучи: Даваме поддршка за професорката Силјановска!