Daily Archives: мај 9, 2019


74 ГОДИНИ ОД ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМОТ На денешен ден капитулира нацистичка Германија. Со тоа се означува крајот на Втората светска војна, војна во која својот живот го изгубија над 70 милиони жители. Фашизмот е фронтален и директен напад против работниците и работничките движења од сиот свет. Во XX век, големопоседниците […]

Фашизмот е плачот на капитализмот, кој се гуши во рацете ...