Daily Archives: мај 19, 2019


Без разлика која партија е на власт, тенденцијата на приватизација на државата продоложува со се посилно темпо. Претходно, со почетокот на транзицијата, едните си го поделија општествениот имот по партиска линија, потоа кога веќе не остана што да се продаде од државните претпријатија, другите го почнаа процесот на реприватизација преку […]

Безбедноста на народот не може да ја гарантираат капиталот и ...