Daily Archives: јуни 20, 2019


Членувањето на нашата земја во НАТО-пактот никако не ја зголемува нејзината безбедност, туку единствено ги зголемува средствата потрошени на милитаризам од буџетот. Додека министерката за одбрана и премиерот Заев постојано повторуваат дека сега сме безбедна земја како дел од НАТО-алијансата, пред само неколку дена при пожарот во Кисела Вода отворено и практично […]

Против милитаризацијата на буџетот и повлекување на нашите војници од ...