Daily Archives: јуни 21, 2019


Денес пред централната канцеларија на корпорацијата Еуромакс беше одржан солидарен протест со блокадите кои веќе петти ден се одвиваат против рудникот Иловица-Штука. На собирот беа присутни и членови на Левица. Локалното население во Струмичко води искрен народен бунт за да го одбрани своето природно богатство против профитерите со истечена концесија, […]

Солидарен протест во Скопје против рудниците на смртта