Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  АРХИВА

  Месечна Архива: June, 2019

  Против милитаризацијата на буџетот и повлекување на нашите војници од окупаторските НАТО-мисиите

  Членувањето на нашата земја во НАТО-пактот никако не ја зголемува нејзината безбедност, туку единствено ги зголемува средствата потрошени на милитаризам од буџетот. Додека министерката за...

  Понизните политики на СДСМ не вродија ниту со датум за преговори

  Во бесмртните зборови од човекот на кого СДСМ му намести тендери вредни стотици илјадници евра, Сашо Мијалков: „Каменот од блиску доаѓа“. Понизните политики на СДСМ...

  Една година од нелегитимниот договор наметнат од НАТО-пактот

  Измина една година од потпишувањето на таканаречениот Преспански договор, со кој владејачките елити од двете страни на државата, поддржани од европските бирократи, директно го...

  Уште едно решение за отстранување на градба на струшкото крајбрежје

  По поднесенето барање за инспекциски увид врз градежни активности од локални функционери на Охридското езеро, пристигна одговорот од овластениот градежен инспектор на општина Струга....

  Реформи и напредок нема да има додека се штити корупцијата на оваа власт

  Само недела дена откако генералниот секретар на НАТО ја пофали Република Македонија за напредокот во реформите и владеењето на правото, уште еден скандал ја...

  Импровизирани живеалишта во македонските депонии

  Низ Македонија, поради несоодветната економска состојба и (не)грижа на државата се создаваат сѐ повеќе импровизирани живеалишта и населби; многу од нив се наоѓаат...

  Последни објави