Daily Archives: јули 2, 2019


Што значи повратокот на 15% од ДДВ? Колкава сума ќе добијат назад граѓаните? Лимитот на месечниот трошок на еден граѓанин е, во општ случај, неговата плата, доколку се занемари кредитот што истиот го зема. Максималниот повраток на месечно ниво кој може да го добие една текстилна работничка која заработува 12000 […]

Повратокот на ДДВ е понижувачки и ги злоупотребува најсиромашните граѓани