Daily Archives: јули 15, 2019


Кочо Анѓушев со свежо пронајдена загриженост за народот изјавил: „Јавноста треба да знае – половина од кинеските возови се неисправни”. Покрај очигледната анти-кинеска пропаганда, позади оваа изјава се кријат всушност следниве факти: 1.Железниците во Македонија систематски се уништуваат и покрај тоа што железничкиот сообраќај претставува еколошки најчист, безбеден и комфорен […]

Анѓушев да провери со Светска Банка зошто железниците се неисправни


Напролет зелените површини во Градскиот Парк Скопје повторно ќе се намалат. Освен изградбата на Луна Паркот, исто така во Градскиот парк ќе се гради и велодром, т.е. рекреативен адреналински велосипедски парк. За реализацијата на овој проект во 2018 година биле планирани 1,5 милиони денари, но по најновите проценки буџетот е […]

Наместо безбедна инфраструктура, велосипедистите добиваат велодром