Daily Archives: јули 30, 2019


Македонија останува „инвестициски рај“ на сметка на работничката класа, која продолжува да плаќа висока цена за тоа. Пред неколку дена се случи втората несреќа на работно место овој месец во рудниците кои се сопственост на бугарската фирма „Булмак“. Во хармонија со стандардниот начин на функционирање на работите во Македонија, оваа […]

Македонија останува „инвестициски рај” за газдите, а пекол за работниците


И покрај сите ветувања и уверувања на премиерот Заев и вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев, оваа година повторно гледаме катастрофална реализација на капиталните инвестиции. Според објавените податоци од Министерството за финансии, за шест месеци се потрошени само 20% од планираниот буџет за капитални инвестиции – сектор кој е од пресудно […]

И ОВАА ГОДИНА ОЧАЈНА РЕАЛИЗАЦИЈА НА КАПИТАЛНИТЕ ИНВЕСТИЦИИ