Monthly Archives: август 2019


Европската Унија на сите ни докажа што навистина е: бирократски превез зад кој стои крупниот капитал на Западот. Како таква, Европската Унија неколкукратно се вмеша во политичките процеси во Република Македонија, притоа бранејќи ги интересите на нејзините најмоќни земји членки. Со директна поддршка на Шарената Револуција, Европа активно се залагаше […]

Лицемерна е поддршката на европската бирократија за СЈО


Без нималку да се релативизира тежината на скандалозниот случај „Рекет“ и без да се даде ни ронка апологија на СДСМ и СЈО, Орце Камчев како политичка и бизнис фигура не може да се апсолвира од неговите криминали, и за време на претходната власт, и за време на актуелната. Прогласен од […]

Да се национализира имотот на Камчев


Патот до Европска Македонија не само што нè води во ендек, туку е и поплочен со криминални скандали и суми за кои работниот народ во оваа држава може само да сонува. Рашковски и Леонардо, Јанева и Тредичи се наводно само почетокот на низата бомби кои ќе ја тресат јавноста овој […]

Итно распуштање на СЈО и на Владата!Комплетното рушење на проектот „СЈО” креиран од меѓународната заедница и политичките елити СДСМ и ДПМНЕ, јасно демонстрира дека во актуелниот контекст институциите постојат само за да ги штитат богатите, без разлика на нивната партиска обоеност. Пазарното општество неминовно води до пазарно судство. Не е важно кој е во право и […]

ДВЕТЕ ЛИЦА НА ПРАВНАТА ДРЖАВА!


Додека жителите од село Вратница, Тетовско од 2014 година се борат против двете приватни хидроелектрани планирани да се градат во овој предел, владата на СДСМ во мај оваа година издаде концесија за трета хидроелектрана и покрај бројните протести на локалното население! Односно, концесијата за оваа хидроелектрана ја доби компанијата „Еуровија”, […]

СДСМ дели концесии за хидроелектрани на фирми од ДУИ и ...


Вчера при одржувањето јавна презентација на ДУП Ј03 на општина Карпош дојде до полн израз револтот на граѓаните од непрекинатите манипулации низ годините од страна на повеќе гарнитури на општинската власт. Градоначалникот Богоев во неколку наврати повика да му се верува на зборот дека нема да никнат згради и дека […]

Нашиот советник нема да гласа за спорниот ДУП без одобрение ...