Daily Archives: август 5, 2019


Ја информираме јавноста, поширокото членство и симпатизери за конечната разврска околу судскиот спор кој Левица го водеше со една мала група собрана околу Здравко Савески, кои беа дел од претходното раководство на Партијата; Оваа група со своите тесногледни идеолошки позиции, откако беа спречени во нивниот обид да ја саботираат и […]

Соопштение по повод одлуката на Апелационен суд


Два месеци пред почетокот на грејната сезона, а од владиниот План за чист воздух не е реализирано речиси ништо. Иако планот е прогласен за стратешки приоритет, здравјето на граѓаните по сѐ се чини и не толку приоритетно за власта. Од Владата порачуваат дека во овој момент – девет месеци по […]

Загадувањето на воздухот не е приоритет и на оваа власт