Daily Archives: август 12, 2019


Воени авиони на коалицијата предводена од Саудиска Арабија извршија напад во северо-западен Јемен денес, на светиот муслимански празник. Во нападот најмалку 19 цивили се загинати или повредени, од кои повеќето се жени и деца. Вахабистичката Саудиска Арабија уште еднаш покажа дека религијата во рацете на семејството Сауд е само алатка […]

Саудиска Арабија поддржана од западот повторно го бомбардира Јемен