Daily Archives: август 20, 2019


Додека жителите од село Вратница, Тетовско од 2014 година се борат против двете приватни хидроелектрани планирани да се градат во овој предел, владата на СДСМ во мај оваа година издаде концесија за трета хидроелектрана и покрај бројните протести на локалното население! Односно, концесијата за оваа хидроелектрана ја доби компанијата „Еуровија”, […]

СДСМ дели концесии за хидроелектрани на фирми од ДУИ и ...