Monthly Archives: август 2019


Воени авиони на коалицијата предводена од Саудиска Арабија извршија напад во северо-западен Јемен денес, на светиот муслимански празник. Во нападот најмалку 19 цивили се загинати или повредени, од кои повеќето се жени и деца. Вахабистичката Саудиска Арабија уште еднаш покажа дека религијата во рацете на семејството Сауд е само алатка […]

Саудиска Арабија поддржана од западот повторно го бомбардира Јемен


Примањата на просветните работници во Македонија и по доаѓањето на НАТО-ориентираната влада сѐ уште се меѓу најниските во Европа, вклучувајќи ги и земјите од регионот. Дека политичките елити во Македонија системски работат за обезвреднување на трудот на просветните работници потврдува тоа што платите кои ги земаат работниците од овој сектор […]

Со новиот закон се зголемува работното време на наставниците додека ...


Ја информираме јавноста, поширокото членство и симпатизери за конечната разврска околу судскиот спор кој Левица го водеше со една мала група собрана околу Здравко Савески, кои беа дел од претходното раководство на Партијата; Оваа група со своите тесногледни идеолошки позиции, откако беа спречени во нивниот обид да ја саботираат и […]

Соопштение по повод одлуката на Апелационен судДва месеци пред почетокот на грејната сезона, а од владиниот План за чист воздух не е реализирано речиси ништо. Иако планот е прогласен за стратешки приоритет, здравјето на граѓаните по сѐ се чини и не толку приоритетно за власта. Од Владата порачуваат дека во овој момент – девет месеци по […]

Загадувањето на воздухот не е приоритет и на оваа власт


Политичката партија Левица им го честита на македонските граѓани големиот празник 2 aвгуст Илинден, денот на отпочнувањето на Илинденското Востание и денот на првото заседание на АСНОМ и удирањето на темелите на современата македонска држава. За жал годинешното чествување се одвива во длабока сенка на насилното наметнување на креатурата “Северна” […]

Борбата за идеалите за Македонија продолжува!