Monthly Archives: октомври 2019


Додека во Македонија оскудниот број на мерни станици повторно покажуваат енормна загаденост на воздухот, изјавите кои доаѓаат од властите се неприфатливо манипулативни и потценувачки. Претседателката на Комисијата за животна средина, Каја Шукова неодамна изјави дека Владата активно работи на решавање на овој системски проблем, преку мерката за субвенционирање инвертери во […]

Без радикална политичка промена невозможна е еколошката променаНа последниот состанок на „Текстилниот Кластер” кој се одржа неодамна, некои од газдите гласно ја пропагираа идејата привремено да ги затворат текстилните фабрики како еден вид протест за намалените профити. Излезот од ситуацијата според нив би бил во субвенционирање на извозот, замрзнување на придонесите и укинување на платената пауза од […]

Национализација на текстилните фабрики кои неправедно ќе ги исфрлат ...Централен мотив за политичка акција на сите владејачки елити, во епохата на независна Република Македонија, беше да си обезбедат 100% од просторот за маневар во (од нив) создадената политичка организација на Републиката, НО притоа, за народот да не остават никаква можност за било каква реакција на тоа! Во денешната реалност […]

Поразените на патот кон ЕУ


Блокирањето на патот кон ЕУ претставува пораз на целиот политичкиот естаблишмент во државата. Тие, „поразените” и безидејни кои се собраа на таканаречена Лидерска средба, не можат да најдат решение, туку изговор пред народот и смисла за нивната понатамошна бесмислена политичка егизстенција во заробената Република!  Но, народот не беше поразен сега! […]

Незаинтересираноста на ЕУ за Македонија е пораз за владејачките елити!


Свежи се сеќавањата кога Шилегов јавно говореше дека примарна цел во неговиот мандат е намалување на загадувањето и создавањето на зелено Скопје, но по станувањето на градоначалник, Шилегов заборави на своите ветувања и проблемите на жителите на Скопје и продолжи да живее во својот паралелен универзум. Наместо намалување на загадувањето […]

Шилегов целосно изолиран од проблемите на Скопјани