Болните се лечат во субстандардни услови во лажниот просперитет на СДСМ


Веќе 30 години од секој владејачки естаблишмент народот слуша за просперитетот на евро-атлантските интеграции и за “компромисите” во име на просперитетот, додека се разграбува и приватизира државата од шака олигарси создадени токму од криминогените партии на СДСМ, ДПМНЕ и ДУИ.

Како ќе им го објасни премиерот Заев на пациентите во струшката болница ваквиот хорор што вчера го преживеаа, додека владата одвојува три милиони евра за канцеларии за НАТО? Најзагрозените и болните се сместени во мизерни и субстандардни услови, покриени со најлони, услови кои се под секаков минимум на човековото достоинство. За каков “просперитет и живот” се фали владата на СДСМ, која троши милијарди на НАТО-интеграциите и луксузите на нивната партиска бирократија, додека болните се лечат во руинирани болници нереновирани од минатиот век? За какво “ослободување од заробена држава” зборува пиар владината машинерија, додека болните се заглавени низ лавиринтите на опустошеното здравство?

Оваа ужасна слика е резултат на тридецениското лукративно владеење на политиканти без никакви државотворна визија, политиканти за кои основна визија е акумулирањето богатства преку приватизирање на јавните и општествените добра. Неиделошките, анти-народни партии СДСМ, ДПМНЕ и ДУИ треба целосно да се избришат од политичката сцена и конечно да одговараат пред народот за сите злосторства кои ги учиниле врз неговата материјална и духовна состојба!

#prijava #denoncim▪VIDEO/A.Iloska: "Momentalno vo Nefrolosko odelenie vo Struga. Mameto da vi go e** na site ta od Vmro ta od SDSM. Bolni po hodnici da sedat. Vakvi maki site da gledade do eden sto sedite na foteljite. SRAM Da Vi e na site na funkcija. Kaj si ministerce za zdrasvo da otvoris oci sto se desavat po bolnicive i site sto se tupate v gradi na vlast sto se".▪#prijava #denoncimVIDEO / A.Iloska: "Momentalisht në Institutin e Nefrologjisë në Strugë. Nënën ua kajsha krejtve nga Vmro te LSDM. Të sëmurët lëngojnë nëpër korridore. Kështu ju pafsha të gjithëve deri në një, ju që rrini nëpër fotele. TURP të keni të gjithë ju nëpër funksione.Ku je ministruc i shëndetësisë ti hapësh sytë e të shikosh çfarë ndodh nëpër spitale, edhe ju të tjerët që jeni në pushtet".

Posted by VOX Struga on Tuesday, September 10, 2019