Daily Archives: октомври 14, 2019


Шар Планина со години е заглавена во лавиринтите за прогласување национален парк., додека јавноста секојдневно обзнанува нови докази за масовна и неконтролирана сеча. Министерството за животна средина и просторно планирање најави дека до крајот на 2019 година ќе биде прогласена за национален парк, иако тенденцијата покажува дека и оваа влада, […]

Наместо да се прогласи за национален парк,Шар Планина масовно се ...


Потикнати од формирањето на Иницијативата за една изборна единица, вонпарламентарната партија „Глас за Македонија“ неодамна организираше средба на која беа поканети повеќе партии. Целта на средбата беше да се разгледа изборниот модел и евентуалните промени кои би го демократизирале општеството. Скепсата што ја имав уште пред почетокот на средбата, а […]

Изборниот модел – шлаг на тортата позната како економска нееднаквост