Monthly Archives: декември 2019


Во продолжение Ви пренесуваме дел од говорот на првиот претседател на Левица – доц. д-р Димитар Апасиев, одржан веднаш по неговиот избор, за време на првото редовно заседание на партискиот Пленум (14.12.2019). …Идејата за Левица почна 2015, кога видовме дека ен-џи-о активизмот, преку „Ленка“ не вродува со плод. Кога видовме […]

„ЗА НОВАТА ПОПУЛИСТИЧКА ЛЕВИЦА“ – Димитар Апасиев


Ги известуваме сите наши сограѓани, симпатизери и членови кои, поради работни или други обврски, сè уште не успеаја да се потпишат во процесот на пререгистрација на Партијата – дека овој предновогодишен викенд ќе можат да го сторат тоа во нашето седиште, кое се наоѓа во општина Центар – на улица […]

ОТВОРЕН ВИКЕНД СО ЛЕВИЦА


Последните случувања на јавната презентација за спорниот ДУП на Трнодол пренесоа јасна порака: кај народот повеќе не поминуваат празните ветувања и манипулации на скапата владина пропаганда, додека континуирано се уништува јавното и колективното под превезот на некакви бирократски процедури! Залудни се обидите на локалната власт од Карпош искрениот гнев на […]

Легализирање на криминалот во Трнодол нема да ви помине!Ја известуваме јавноста дека Левица го одржа својот прв Пленум. Делегатите на Пленумот ги усвоија веќе постоечките Статут, кратка агитациска програма и политичката платформа со измени и дополнувања. Овие официјални партиски документи во најкраток можен рок ќе бидат поставени на официјалната веб-страна на Левица. На оваа седница од страна на […]

Соопштение до јавноста по повод првиот Пленум на Левица


Конечно се огласи и Венецијанската комисија со негативна оценка по таканаречениот Закон за јазици, со забелешка дека истиот треба да се ревидира и уште еднаш да се преиспита потребата за еден ваков закон. Левица, како и претходно, предупредува дека Венецијанската комисија или било кој друг ентитет надвор од Македонија, ниту […]

Законот за двојазичност е контра-кохезивен и претставува експанзионистички изблик на ...