Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  АРХИВА

  годишни архиви: 2019

  Власта да одговори дали поединци блиски до градоначалникот Беџети незаконски градат во Матка

  Институционалниот молк за дивоградбите во заштитеното подрачје Матка уште еднаш потврди дека функционерите на ДУИ единствено работат за своите криминални цели, на штета на...

  ЛЕВИЦА СО ИНИЦИЈАТИВА ДО УСТАВНИОТ СУД ПО ПОВОД ШВЕРЦУВАНИОТ „ЗАКОН ЗА ДВОЈАЗИЧНОСТ“

  СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА Политичката партија Левица поднесе иницијатива до Уставниот суд на РМ за целосно поништување на т.н. Закон за употреба на јазиците, поради формално-правни...

  Зошто Уставниот суд ќе мора да го поништи т.н. „закон за јазици“

    Останува да видиме дали овој состав на Судот, кој дефинитивно е кадровски и професионално најслаб во досегашната наша државно-правна историја по осамостојувањето, ќе смогне...

  НЕ ДОЗВОЛУВАМЕ ИДЕЈАТА ЗА РАМНОПРАВНО ОПШТЕСТВО ДА ЗГАСНЕ ПОРАДИ ХИРОВИТЕ НА МАЛА ГРУПА ЛУЃЕ – ПРОДОЛЖУВАМЕ ПОНАТАМУ!

  Се чувствуваме должни да ја разјасниме оваа непријатна и тензична ситуација проследена со ниски манипулации и обвинувања, која особено го засегна поширокото членство на...

  Последни објави