Yearly Archives: 2020


Според бројките од статистичките извештаи, кои се објавуваат на светско ниво на веб сајтот www.worldometers.info/coronavirus, Македонија е прва во светски рамки по број на починати во 24 часа на милион жители. Доколку се земе предвид  број на иселени жители, состојбата е уште покатастрофална. Ова уште еднаш ја покажува алармантно лошата […]

Венко Филипче да си поднесе оставка за неговата неодговорност и ...


Претседателот на Левица, Димитар Апасиев, денес одржа прес-конференција во прес-центарот на Собранието, кадешто обелодени дека, денес заедно со пратеникот Борислав Крмов, до претседателот на Собранието доставија предлог Декларација во 10 точки за осуда на бугарските национал-шовинистички претензии. На прес-конференцијата тој ги образложи точките кои ја содржат предлог Декларацијата, коишто очекуваме […]

Левица поднесе предлог Декларација за осуда на бугарските национал-шовинистички претензии


Додека владата на СДС, од една страна користи спинови и етикетирања за своите политички неистомисленици карактеризирајќи ги како руски агенти и мрачни сили, од друга страна за бизнисите на Заеви не постои пречка во економска соработка и со Русија. Односно, фирмата „Тргопродукт” од Струмица, која е ќерка-фирма на бизнисот „Мамас” […]

За бизнисите на Заеви и Русија е алтернативаДо Левица деновиве пристигнаа информации за сериозни неправилности и незаконитости при изготвувањето на Годишните планови за вработување за 2020 година од страна на судовите, како и за незаконско издавање на позитивни согласности од страна на Министерството за информатичко општество и администрација на истите. Непочитувањето на постапката предвидена со Законот за […]

Дали Манчевски се повлекува поради сомнежите за незаконски вработувања во ...


Деновиве, до нас пристигнуваат реакции и поплаки од страна на родители во врска со зачестена, преизнасилена и агресивно наметнувачката употреба на името Северна Македонија од страна на одделенски наставници на часовите со најмладите, како и корегирање и инсистирање истото име да го употребуваат и децата, односно учениците. Многу е веројатно […]

Агресивно се наметнува нелегитимното име врз учениците – наставниците се ...


Скандалите кои секојдневно ја следат криминалната коалиција на власт се доказ дека државата и институциите се заробени и се користат единствено во насока на задоволувањето на лукративните интереси на раководствата од двете владејачки партии, СДС и ДУИ. Сѐ уште нема никаква иницирана постапка од страна на ОЈО и Антикорупциската комисија […]

Антикорупциска наместо да го амнестира Муслиу нека го испита работењето ...