Monthly Archives: јануари 2020


Ги известуваме сите наши симпатизери и членови кои, поради работни или други обврски, сè уште не успеаја да се потпишат во процесот на пререгистрација на Партијата – овој викенд ќе можат да го сторат тоа во нашата локална канцеларија во Кочани, на улица „Маршал Тито” бр.42 (во центарот, кај Триаголникот). […]

Отворен ден во Кочани


Левица безусловно и безрезервно застанува против намерното уништување и приватизирање на дејностите од јавната сфера за остварување на приватни интереси и криминална злоупотреба! Ние сме против било каква форма на јавно-приватно партнерство, кое само преставува еуфемизам под кој се крие очигледната намера за приватизација. Изминатите децении, а особено последните години, јавно-приватното […]

Водата не е бизнис, гласај против приватизацијата на водата!


Додека Македонија се соочува со алармантна стапка на малигни заболувања и додека соседна Бугарија ја тресат скандали за увоз на опасен отпад, координаторите на партиите во Парламентот вчера го одложија усвојувањето на забраната за увоз на отпад. Ваквото однесување е најблаго речено скандалозно, ако се земат во предвид цифрите кои […]

Македонија не е депонија на богатите држави – потребна е ...Македонската коцкарска индустрија, во последните неколку години, е во постојан раст. Државата и нејзините институции одиграа клучна улога во процесот на стимулирање на оваа индустрија. Законот кој им овозможи богата понуда на кладилниците и коцкарниците беше донесен 2011 година, како дел од пакет законите кои имаа за цел олеснување на […]

Социјалниот шок предизвикан од лошите економски политики на власта е ...


Изјава на претседателот на Левица, Димитар Апасиев, на отворањето на канцеларијата во Прилеп. Поддршката за Левица секојдневно расте и тоа е во насока на природниот тек за тоа дека дека луѓето си бараат трета опција. Позициите наши се јасни, Левица предизборно оди сама на избори, постизборно би коалицирале со партија […]

Левица ќе освои пет пратеници на престојните парламентарни избори


Левица безрезервно ги поддржува жителите на селото Гари и најостро ја осудува одлуката на Министерството за Економија за доделување на концесија за експлоатација на питка вода во селото Гари. Во време кога светот се соочува со недостаток на пивка вода, Владата на СДСМ ги продолжува практиките на ДПМНЕ и продолжува […]

Стоп за експлоатацијата на водата од профитерите на власт