Daily Archives: јануари 6, 2020


Скопје бележи нови рекорди на загаденост со кои и понатаму останува на врвот на градови со најзагаден воздух во Светот. Изминатиот период во повеќе скопски населби индексот за квалитет на воздухот ја помина границата 500, што е екстремно високо и ризично по здравјето на граѓаните. Очигледно тоа не е доволно […]

Скопје како концентрационен логор – Шилегов во зимски сон