Monthly Archives: јануари 2020


Поддршката за Левица како единствена автентична партија на трудот секојдневно расте. Оваа сабота организираме официјално отворање на партиската канцеларија во Прилеп со почеток од 11 часот, лоцирана во подвозникот на катната гаража (веднаш до продавницата за мобилни уреди “Мобикод”). На отворањето сите наши симпатизери кои досега не успеале, ќе можат […]

Официјално отворање на канцеларијата во Прилеп


Ги известуваме сите наши сограѓани, симпатизери и членови кои, поради работни или други обврски, сè уште не успеаја да се потпишат во процесот на пререгистрација на Партијата – дека оваа сабота ќе можат да го сторат тоа во нашето седиште во Охрид, кое се наоѓа на Бул.„Туристичка” (на приземје во […]

Отворен ден во Охрид


На 17-ти октомври на седницата на општина Карпош советникот Бранко Ристов поднесе дванаесет барања потпишани од 450 жители на населбата Трнодол. Дванаесетото барање и најостварливото беше овие барања да се објават во „Карпош Ин”, општинското списание за кое општината издвојува 2.000.000 денари годишно. Ова барање после речиси два месеци сѐ […]

Богоев два месеци молчи за барањата на ТрнодолКапитализмот создава резервна армија на работници – луѓе кои активно бараат работа, а не можат да се вработат. Оваа резервна армија создава конкуренција и ја намалува вредноста на работната сила, неретко пониска и од минималната плата, притоа создавајќи антагонизам помеѓу вработените и невработените. Во Македонија, барем еден од пет луѓе […]

За шест часовен работен ден!


Подолг период аерозагадувањето во државава урива рекорди. Едно од предизборните ветувања на актуелната власт беше најавата на бескомпромисна борба со загадувањето. Тоа беше пред три-четири години. Сега – не важи. Важеше додека успеаја да седнат и да заседнат во владеачките столчиња. Номиналните социјалдемократи, реални неолиберали, брутално ја злоупотребија, па ја […]

Профитот може да почека, дишењето НЕ!


Последната несмасна изјава на заменик министерот за животна средина Јани Макрадули е вистински одраз на манипулативноста, безидејноста и крајно штетниот однос што Владата на СДСМ го има кон населението. Во време кога Скопје и други македонски градови секојдневно се на врвот на листата на најзагадени градови и кога жителите се […]

Макрадули и „Али Експрес” министерот веднаш да си поднесат оставка