Monthly Archives: јануари 2020


Нашиот сакан град, градот на Рацин, на Гемиџиите, место каде што се родиле многу големи луѓе од историјата на Република Македонија, за жал е доведен во ситуација да го водат неспособни луѓе кои своите интереси ги ставаат пред интересите на сите граѓани на Велес. Секако, ова се однесува на членовите […]

Велес, разбуди се!


Како резултат на новите сообраќајни мерки во центарот на градот, денес се одржа протест од страна на сопствениците на продавниците наспроти Поштата, кои се незадоволни од истите мерки. Протестот кој траеше еден час, буквално го блокираше и така густиот сообраќај во централното градско подрачје. Левица – Велес го поддржува незадоволството […]

Општина Велес не нуди никакво решение за сообраќајниот хаос


Градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев и градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов својата неспособност и неинтерес за потребите на граѓаните ја демонстрираат на сите полиња. Речиси цел еден мандат, овие два градоначалници и службите во општините не успеаја да го постават семафорот за пешаци во Влае. Станува збор за семафорот на крстосницата на […]

Нефункционирањето на надвозникот Влајко е опасност за пешацитеДеновиве во градот на цивилизацијата сведоци сме на свирепи и нецивилизирани слики од отруени животни на секој чекор. Иако со години локални волонтери алармираат до властите да се преземат хумани и ефикасни мерки за редуцирање на бројот на бездомни животни, неспособноста и корумпираноста на политичките елити придонесоа овој проблем да […]

СДСМ да одговори кој стои зад свирепите труења во Охрид


Додека прославите се во полн ек, урбаната мафија со дозвола на Владата повторно го пустоши културното наследство на Скопје. Овој пат на мета е објект од културно и историско значење за македонскиот народ, лоциран во фреквентната населба Дебар Маало. Овој објект е изграден во 1930 година и претставува наследство од […]

Нов напад на Владата врз идентитетот на Скопје


Остро го осудуваме свирепото и политички мотивирано убиство на иранскиот генерал-мајор Касем Сулејмани извршено во Багдад од страна на окупационите американски воени сили во регионот! Ваквиот непромислен акт на САД, кој не само што е нелегален и спротивен на сите меѓународни акти и конвенции, туку истиот етички е крајно неоправдан […]

Сочувство и солидарност со народите од Блискиот Исток во борбата ...