Monthly Archives: февруари 2020


Продажба на хидропотенцијалот за производство на електрична енергија, во овој историски момент кога светот се бори за енергија од обновливи извори, која воедно е и чиста, еколошка енергија е директно загрозување на националните интереси на Републиката. Најавата за продавање на приватен инвеститор на клучниот државен ресурс – Чебрен и Галиште […]

Чебрен е стратешки национален ресурс – а не извор за ...


Три децении работниците од некогашниот гигант „Треска” се принудени да живеаат во социјална маргинализација, заглавени во правните лавиринти на неправдата. Со години корумпираните политички елити предводени од СДСМ, ДПМНЕ и ДУИ, во спрега со олигархијата, манипулираат со судбината и достоинството на оваа група. Иако стечајците низ годините повеќе пати преку […]

Протест: Правда за стечајците од „Треска” – одговорност за корумпираните ...


Преспанското езеро е доказ за незаинтересираноста на политичките елити и енормната експлоатација на природните ресурси, во услови на лоша законска регулатива и недоречености, немање речиси никаква контрола и корумпираност на институциите во секоја сфера. Она што во моментов се случува со Преспанското езеро е плод на долгогодишната пасивност на владите […]

Лична одговорност за еколошката катастрофа со Преспанското езероВладејачката СДСМ го продолжува бандитскиот процес на транзицијата, овој пат преку затворањето на некогашниот индустриски гигант „Тетекс”. Кражбата на солидарно градениот имот од работничката класа продолжува од нивните перјаници, олицетворени овој пат во Тито Беличанец и Владо Камбовски, како членови на Одборот на директори. Социјалдемократкиот сојуз со вештачко предизвикување распад […]

Кражбата на солидарно градениот имот продолжува со „Тетекс”


Тоа што Владата го обелодени преку министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски дека е „постигнат“ грански колективен договор со репрезентативниот синдикат УПОЗ, не само што е класичен предизборен поткуп, туку и сериозен системски директен притисок и уцена од страна на владејачката партија СДСМ кон работниците од државната администрација. […]

Класичен предизборен поткуп и уцена од страна на владеjaчката СДСМ


Првичните неофицијални резултати од локалниот референдум во Дојран порачаа: ВОДАТА НЕ Е ПРИВАТНА СОПСТВЕНОСТ! И покрај силната агитација на локалната власт за воведување јавно-приватно партнерство, со 53% излезност од кои ЗА-402 и ПРОТИВ-964, Дојранчани денес покажаа дека природните ресурси припаѓаат единствено на народот и истите не се ничиј бизнис за […]

Дојран порача: Водата не е приватна сопственост!