Daily Archives: февруари 12, 2020


Три децении работниците од некогашниот гигант „Треска” се принудени да живеаат во социјална маргинализација, заглавени во правните лавиринти на неправдата. Со години корумпираните политички елити предводени од СДСМ, ДПМНЕ и ДУИ, во спрега со олигархијата, манипулираат со судбината и достоинството на оваа група. Иако стечајците низ годините повеќе пати преку […]

Протест: Правда за стечајците од „Треска” – одговорност за корумпираните ...


Преспанското езеро е доказ за незаинтересираноста на политичките елити и енормната експлоатација на природните ресурси, во услови на лоша законска регулатива и недоречености, немање речиси никаква контрола и корумпираност на институциите во секоја сфера. Она што во моментов се случува со Преспанското езеро е плод на долгогодишната пасивност на владите […]

Лична одговорност за еколошката катастрофа со Преспанското езеро