Daily Archives: март 5, 2020


Во границите на една држава најголемата моќ е сконцентрирана во државниот апарат. Проблемот со големата моќ е што таа тера на нејзина злоупотреба од страна на избраните функционери. Затоа во демократските општества, покрај редовните избори, има уште два инструмента со кои граѓаните се штитат од злоупотреба на таа моќ. Тоа […]

Градоначалникот Сашо Поцков да распише референдум за зонско паркирање


Деновиве, повторно се јави една шака јада на НГО-ашки прогресивци, кои, како и секогаш активирани на копче од центри со гравитација околу Калето, ја заиграа улогата на левичари. Оваа класа на професионални активисти и платеници во борбата за „човекови права“, користејќи го националното прашање како лакмус за левичарство, ги етикетираа […]

Прогрес на копче